Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Oud-speler Hoekman heeft na tien jaar strijd eindelijk zicht op schadevergoeding

Home

NIJMEGEN (ANP) - Na een slepende procedure van ruim tien jaar lijkt oud-voetballer Danny Hoekman gelijk te krijgen in de rechtszaak tegen doelman Jan Willem van Ede. Daarmee groeit de kans dat zijn eis op schadevergoeding wordt ingewilligd.

Volgens zijn advocaat zijn alle vragen in het deskundigenrapport dat is opgesteld door oud-spelers Jan Mulder en Keje Molenaar en voormalig topscheidsrechter Leo van der Kroft in het voordeel van Hoekman beantwoord. In het rapport moest het drietal bepalen of de overtreding van Van Ede op Hoekman in het seizoen 1986-'87 grensoverschrijdend was.

De doelman haalde destijds de toenmalige aanvaller van Roda JC op grove wijze onderuit. De actie van Van Ede bleef onbestraft, maar de knie van de speler raakte daarbij zwaar beschadigd. Pas na een revalidatie van anderhalf jaar maakte Hoekman zijn rentree. In die tijd besloot hij een zaak aan te spannen om de kosten voor zijn herstel terug te krijgen. Hoekman heeft inmiddels zijn carrière beëindigd.

Mulder, Molenaar en Van der Kroft moesten antwoord geven op een aantal vragen. Waren de gedragingen van Van Ede in ernstige overtreding met de geldende regels binnen de voetballerij, welke straf had de scheidsrechter in dit geval kunnen opleggen, welke maatregelen had de tuchtcommissie tegen Van Ede kunnen nemen, had Hoekman kunnen verwachten dat Van Ede een dergelijke overtreding zou maken, was de ingreep op Hoekman abnormaal gevaarlijk. “Het ziet er zeer gunstig uit”, zei Hoekmans raadsman mr. W. Brunet de Rochebrune.

In eerder tussenvonnis bepaalde de rechter dat de overtreding op Hoekman in strijd met de regels was. Volgens de reglementen moet een overtreding over en laag boven de grond worden gemaakt. In de ogen van de rechter maakte Van Ede de overtreding te ver boven de grond.

Aan de hand van het deskundigenrapport kunnen de beide partijen de rechter om vonnis vragen. Brunet de Rochebrune: “We hebben ook nog de kans om via een conclusie op het rapport te reageren. Ik zie daar geen reden toe, maar de tegenpartij wellicht wel. In dat geval verwacht ik een vonnis na juli/augustus. Als we meteen om een uitspraak vragen, verwacht ik dat voor de zomervakantie.”

Deel dit artikel