Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Oud-president Israël wil proces en geen schikking

Home

(Novum/Ap) - De Israëlische oud-president Moshe Katsav ziet af van een schikking. Hij wil een proces en daarmee de kans om zijn naam te zuiveren. Katsav, die door vier vrouwen is beticht van aanranding en door twee van verkrachting, heeft een schikking aangeboden gekregen, waarmee hij een rechtszaak en mogelijke gevangenisstraf zou ontlopen. Dinsdag verklaarde hij in een rechtbank in Jeruzalem dat hij de schikking weigert.

De schikking hield in dat Katsav schuld zou moeten bekennen aan twee gevallen van seksuele intimidatie en daarvoor een voorwaardelijke gevangenisstraf zou krijgen. De deal wekte alom verontwaardiging.

Katsav trad eind juni vorig jaar af, twee weken voor het officiële einde van zijn ambtstermijn. Dat gebeurde nadat vier vroegere medewerksters hadden gezegd dat hij meermalen handtastelijk was geworden, zoenen had opgedrongen, zich naakt had getoond en hen in twee gevallen had ververkracht.

Katsav houdt vol onschuldig te zijn en het slachtoffer van een heksenjacht.

Deel dit artikel