Oud-presentator Joop Koopman (81) overleden

home

ANP/Redactie

Joop Koopman in 1975. © ANP
Update

Joop Koopman, oud-presentator van de bekende tv-quiz Twee voor Twaalf, is op eerste kerstdag op 81-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de VARA vandaag bekend.

Koos Postema (R) en Joop Koopman in 1977. © ANP

Voor de omroep was Koopman in de jaren '50 en '60 betrokken bij radio- en tv-programma's als Gesproken Portret, Vrij Entree, Eén van de Acht, Hadimassa en de Stratemakeropzeeshow. In 1971 maakte hij zijn debuut als presentator met de quiz Twee voor Twaalf, die hij tot 1983 presenteerde.

Later werkte Koopman als impresario voor bekende artiesten onder wie Youp van 't Hek, Adèle Bloemendaal en Harrie Jekkers.

Koopman leed aan de ziekte van Parkinson en had onlangs enkele TIA's, zo liet Hans Floberg, manager van Youp van 't Hek, dinsdag weten. TIA's gaan vaak vooraf aan een beroerte. De oud-omroepman wordt maandag in Bilthoven begraven.

De directie van de VARA laat weten Koopman te zullen herinneren om zijn duidelijke, warme stem en zijn grote liefde voor cabaret. 'De VARA gedenkt in Joop een vakman met een kritische en betrokken kijk op programma's.' 

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie