Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Oud-hoofdredacteur Jan Prins overleden

Home

ROTTERDAM (ANP) - Jan Prins, oud-hoofdredacteur van het Rotterdams Nieuwsblad, het Rotterdams Dagblad, de Haagsche Courant en de Goudsche Courant, is vrijdag op 63-jarige leeftijd in Den Haag overleden. Dat meldde het AD zaterdag. Prins was ook directeur van onder meer het Algemeen Dagblad.

Op 17-jarige leeftijd begon Prins als leerling-journalist bij De Zaanlander, een van de kranten in zijn geboortestreek. Later ging hij werken bij krantenuitgever Sijthoff Pers in Den Haag, waar hij in 1986 toetrad tot de hoofdredactie.

Na de fusie van het Rotterdams Nieuwsblad met Het Vrije Volk, in 1991, was Prins twaalf jaar lang samen met Leo Pronk hoofdredacteur van het Rotterdams Dagblad. In 2003 werd hij directeur van de Algemene Media Groep, uitgever van onder meer het Algemeen Dagblad en het Rotterdams Dagblad, om twee jaar later met vervroegd pensioen te gaan.

Vernieuwer

Volgens het AD was Prins een vernieuwer in de Nederlandse journalistiek. Hij werkte als een van de eersten veel met lezersonderzoek, zocht naar vernieuwende vormgeving en liep ook voorop bij de introductie van nieuwssites op internet.

Na zijn pensionering gaf Prins onder meer trainingen aan hoofdredacteuren in Vietnam en Oost-Europa. In december werd een slopende ziekte geconstateerd. Voor zijn verdiensten voor de stad Rotterdam kreeg hij de Wolfert van Borselenpenning.

Deel dit artikel