Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Oud-Ajacied Dick van Dijk (51) overleden

Home

Van onze sportredactie AMSTERDAM - Dick van Dijk, oud-speler van onder meer Twente en Ajax, is dinsdagavond op 51-jarige leeftijd in een ziekenhuis in het Franse Nice overleden.

Van Dijk begon zijn betaalde loopbaan bij SVV. In 1967 vertrok de aanvaller naar FC Twente, waar hij 52 doelpunten maakte in 65 competitiewedstrijden.

In 1969 was hij, samen met Kindvall van Feyenoord, topscorer in de eredivisie. Beiden maakten dertig goals. In datzelfde jaar verhuisde Van Dijk voor 750 000 gulden naar Ajax. Daar kwam hij in 84 competitieduels tot 57 treffers.

Hoogtepunt in zijn Amsterdamse periode was de Europa Cup 1-finale tegen Panathinaikos op Wembley. Van Dijk scoorde al na vijf minuten met een fraaie kopbal na aan afgemeten voorzet van Piet Keizer. Ajax won met 2-0 door een laat doelpunt van Arie Haan, destijds het maatje van Van Dijk. Het was het eerste grote Europese succes voor de Amsterdammers.

Van Dijk speelde zeven interlands, waarin hij eenmaal scoorde. Dat was bij zijn debuut op 26 maart 1969 tegen Luxemburg (4-0).

Van Dijk verkaste in 1972 naar het buitenland waar hij zijn laatste dagen als voetballer sleet bij het Spaanse Murcia en het Franse Nice. De laatste jaren woonde Van Dijk in Saint-Paul de Vence, waar hij actief was in de makelaardij.

Enkele weken geleden ging de oud-international naar het ziekenhuis om zich medisch te laten onderzoeken. Daarbij liep hij een bacteriologische infectie op, die de hartkleppen aantastte.

Na drie weken in coma te hebben gelegen, overleed Van Dijk dinsdagavond.

Deel dit artikel