Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Orkaan Ivan gedraagt zich op Curaçao als gewone storm

Home

WILLEMSTAD - Orkaan Ivan lijkt op Curaçao vrij weinig schade te hebben veroorzaakt. Hoewel de autoriteiten nog niet op de hoogte zijn van de situatie op het hele eiland, bestaat de indruk dat weggewaaide dakpannen, omgewaaide bomen, grote plassen water op de weg en stroomstoringen de enstigste incidenten zijn.

Het langstrekken van orkaan Ivan aan de noordkant van het eiland, op een afstand van 150 kilometer, ging woensdagnacht gepaard met onweer, regen en hevige wind. De omstandigheden waren niet veel heviger dan tijdens een normale storm op het eiland.

Waarnemend gezaghebber K. Gijsbertha, leider van het rampenbestrijdingsteam, sprak tegen dat de overheid heeft gefaald bij de informatievoorziening. ,,Ik weet dat er geluiden zijn in de gemeenschap dat we onnodig spanning hebben veroorzaakt, maar we hebben gewoon gedaan wat we moesten doen naar aanleiding van de informatie van de meteorologische dienst.''

Het water- en elektriciteitsbedrijf Aqualectra meldde dat in een gebied in het oosten van Curaçao en in het visserdorp Boca Sami in het zuiden de stroom was uitgevallen. Door kortsluiting werd ook de stroom in het westen uitgeschakeld. Monteurs waren gisteren nog op zoek naar de plaats waar de kortsluiting in de bovengrondse leidingen ontstaan was. ,,Het valt gelukkig allemaal mee'', aldus een woordvoerster.

Ook op Bonaire leken de gevolgen mee te vallen, hoewel er wel veel huizen schade opliepen. Op Aruba liepen veel hotels aan de zuidkust van het eiland schade op en liep een aantal huizen onder water.

Deel dit artikel