Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ordetroepen Jemen openen vuur op betogers

Home

ANP/Redactie

Ordetroepen gooien stenen naar betogers die vandaag in Sanaa aankwamen, na een mars van 250 kilometer vanuit de zuidelijke stad Taiz. © epa

Eenheden in Jemen die trouw zijn aan president Ali Abdullah Saleh hebben vandaag op tienduizenden betogers geschoten. Daarbij zijn volgens artsen zeker negen doden gevallen. Ze openden het vuur toen de demonstranten het complex naderden waar de president huist. Ze eisten de berechting van Saleh, die ze verantwoordelijk houden voor talrijke gewelddaden en wanbeleid. Er vielen zeker 90 gewonden.

Ze riepen: 'nee tegen immuniteit'. Mede door Saudische bemiddeling is een maand geleden een overeenkomst gesloten waarmee Salah eindelijk is overgehaald de macht na 33 jaar op te geven. Hij wordt volgens de afspraken niet vervolgd voor misdaden die onder zijn verantwoordelijkheid zijn begaan. Hij is alleen nog in naam president tot in februari.

Deel dit artikel