Oranje verliest voor het eerst in 20 jaar drie duels op rij

home

redactie

© afp
Update

Het Nederlands elftal heeft op het EK in Polen en Oekraïne historisch slecht gepresteerd. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk werd in de groepsfase uitgeschakeld met 0 punten. Oranje verloor niet eerder op een eindronde alle groepswedstrijden.

In 1980 werd Oranje uitgeschakeld met 4 punten, omgerekend naar het huidige puntensysteem. Op de EK's van 2000 en 2008 behaalde het Nederlands elftal in de groep de volle score van 9 punten.

Ook op WK's behaalde Oranje nooit eerder geen enkel punt. In 1990 ging het Nederlands elftal met drie gelijke spelen (en dus 3 punten) wel door, maar strandde toen vervolgens in de achtste finale tegen Duitsland.

Het Nederlands elftal heeft voor het eerst in ruim 20 jaar drie interlandwedstrijden op rij verloren. Na nederlagen op het EK tegen Denemarken (0-1) en Duitsland (1-2) moest Oranje zondag ook buigen voor Portugal (1-2).

In 1990 zette Oranje ook zo'n negatieve serie neer. Op de uitschakeling door West-Duitsland op het WK (1-2) volgden nederlagen tegen Italië (0-1, vriendschappelijk) en opvallend genoeg ook Portugal (0-1, EK-kwalificatie).

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie