Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Oranje verliest voor het eerst in 20 jaar drie duels op rij

Home

redactie

© afp
Update

Het Nederlands elftal heeft op het EK in Polen en Oekraïne historisch slecht gepresteerd. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk werd in de groepsfase uitgeschakeld met 0 punten. Oranje verloor niet eerder op een eindronde alle groepswedstrijden.

In 1980 werd Oranje uitgeschakeld met 4 punten, omgerekend naar het huidige puntensysteem. Op de EK's van 2000 en 2008 behaalde het Nederlands elftal in de groep de volle score van 9 punten.

Ook op WK's behaalde Oranje nooit eerder geen enkel punt. In 1990 ging het Nederlands elftal met drie gelijke spelen (en dus 3 punten) wel door, maar strandde toen vervolgens in de achtste finale tegen Duitsland.

Het Nederlands elftal heeft voor het eerst in ruim 20 jaar drie interlandwedstrijden op rij verloren. Na nederlagen op het EK tegen Denemarken (0-1) en Duitsland (1-2) moest Oranje zondag ook buigen voor Portugal (1-2).

In 1990 zette Oranje ook zo'n negatieve serie neer. Op de uitschakeling door West-Duitsland op het WK (1-2) volgden nederlagen tegen Italië (0-1, vriendschappelijk) en opvallend genoeg ook Portugal (0-1, EK-kwalificatie).

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie