Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Oranje in 'poule des doods' op EK 2008

Home

(Novum) - Het Nederlands elftal heeft bijzonder zwaar geloot voor het Europees Kampioenschap van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Oranje moet het komende zomer in groep C opnemen tegen Italië, Frankrijk en Roemenië. Het gaat om respectievelijk de winnaar en de verliezend finalist van het WK van vorig jaar, en om de ploeg die boven Nederland eindigde in de kwalificatiepoule voor het EK.

De ploeg van bondscoach Marco van Basten speelt de duels in de 'poule des doods' op 9, 13 en 17 in het Zwitserse Zürich en Bern.

Het Polen van Leo Beenhakker lootte in groep B een heuse derbypoule. De Polen spelen tegen buurlanden Oostenrijk en Duitsland. Kroatië maakt de poule compleet. Guus Hiddink stuit met Rusland in groep D op titelverdediger Griekenland. Daarnaast treffen de Russen, die Engeland aftroefden in de strijd om een ticket voor het EK, Spanje en Zweden.

Het tweede gastland Zwitserland speelt de openingswedstrijd van het EK op 7 juni tegen Tsjechië. Naast de Tsjechen spelen de Zwitsers in de zware groep A tegen Portugal en Turkije.

Volledig overzicht groepsloting EK 2008:

Groep A (Basel, Genève): Zwitserland, Tsjechië, Portugal, Turkije.

Groep B (Wenen, Klagenfurt): Oostenrijk, Kroatië, Duitsland, Polen.

Groep C (Zürich, Bern): Nederland, Italië, Roemenië, Frankrijk.

Groep D: (Innsbruck, Salzburg): Griekenland, Zweden, Spanje, Rusland.

Deel dit artikel