Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Opzeggingen bij Volkskrant na column

Home

Van onze mediaredactie

AMSTERDAM - Vijfenzeventig lezers van de Volkskrant hebben hun abonnement opgezegd vanwege de omstreden column 'Een Amsterdamse orgie' van Gerry van der List. Daarnaast zijn er honderden boze brieven binnengekomen over de beledigende teksten die Van der List over homoseksuelen schreef.

Ook redacteuren van de krant hebben al iets gemerkt van de weerstand die de column heeft gewekt: uit protest schrapte de eigenaar van een Amsterdams restaurant een reservering voor een etentje van dertig Volkskrant-redacteuren.

Schrijvend over de Gay Games en uitlatingen van prominente homoseksuelen in de media, uit Van der List, medewerker van het wetenschappelijk bureau van de VVD, in zijn column van afgelopen vrijdag onder meer zijn verbazing over het feit dat 'weinigen opmerken hoe weerzinwekkend zo'n levensstijl is'.

Ook legt hij een verband tussen deze 'decadente, hedonistische cultuur waarin het schaamteloos achterna lopen van je geslachtsorgaan het hoogste goed is' en de kinderporno-affaire van Zandvoort. Dat kwam hem te staan op een aangifte van het Meldpunt discriminatie.

In een uitgebreide bijdrage op de opiniepagina van gisteren schreef Van der List dat hij niet pleit voor achterstelling van homoseksuelen, zoals hij ook al in de column had aangegeven.

Verder zwakt hij de slotconclusie van zijn column af. Vorige week schreef hij: “Vanuit het oogpunt van de beschaving valt het alleen maar toe te juichen dat de homo's, na hun Amsterdamse orgie van sperma, het publieke domein weer overlaten aan de burgerij en zich terugtrekken in hun darkrooms, waar ze zich anoniem en ongestoord kunnen overgeven aan hun trootsteloze liefhebberijen.” Nu schrijft hij dat hij 'uiteraard' niet heeft gedoeld op de 'doorsnee homoseksueel'.

Deel dit artikel