Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Opstelten verwacht niet dat Sharia4Belgium naar Amsterdam komt

Home

Ivo Opstelten. © ANP

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie verwacht niet dat de omstreden leider van Shari4Belgium morgen naar Amsterdam zal komen. Dit blijkt uit een antwoord van de minister op Kamervragen van Achmed Marcouch en Sharon Dijksma (PvdA) over de komst van Fouad Belkacem, ook wel bekend als Abu Imran.

'Ik verwacht niet dat Belkacem Nederland daadwerkelijk zal bezoeken', aldus Opstelten. 'Marokko heeft België in 2008 om zijn uitlevering verzocht wegens de handel in verdovende middelen. België levert echter geen Belgische staatsburgers uit aan Marokko, maar Nederland doet dat wel. Dat belemmert Belkacem om hier te komen'.

Marcouch en Dijksma stelden, net als PVV-Kamerlid Joram van Klaveren, vragen over de komst van Belkacem omdat er angst bestond dat hij op zou roepen tot geweld. Eind vorig jaar verstoorden aanhangers van Sharia4Belgium nog een bijeenkomst in debatcentrum De Balie. Een aantal van hen zaten daarvoor een paar dagen vast.

Belkacem kreeg eerder dit jaar nog een celstraf van de Antwerpse rechtbank voor het aanzetten tot haat tegen niet-moslims. Hij loopt echter nog steeds vrij rond omdat hij niet op de zitting verscheen en daarna ook niet is aangehouden om zijn straf uit te zitten.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie