Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Oppositie Nepal wil oprukken naar paleis

Home

kathmandu - De Nepalese oppositie heeft haar aanhangers opgeroepen morgen deel te nemen aan een nieuwe grootschalige demonstratie. Die moet leiden tot het paleis waar koning Gyanendra, die vorig jaar de macht greep, zich heeft verschanst.

Bij demonstraties raakten gisteren 27 mensen gewond, toen de politie rubberkogels afvuurde in de richting van demonstranten die de binnenstad van de Nepalese hoofdstad Kathmandu wilden binnendringen. Daar gold opnieuw een uitgaansverbod. Zaterdag demonstreerden er zeker 100.000 mensen. 150 betogers raakten gewond toen de politie op hen vuurde. De afgelopen week zijn veertien demonstranten gedood.

Oppositieleiders voorspelden gisteren dat Gyanendra binnen enkele dagen ten val zal worden gebracht. “We hebben vele vrienden geofferd om een einde te maken aan de Nepalese monarchie. We zijn bereid om miljoenen levens te offeren“, zei een communistische leider.

Premier Manmohan Singh van zuiderbuur India zei gisteren dat hij “met ongeduld“ het herstel van de meerpartijendemocratie in Nepal afwacht.

Deel dit artikel