Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Opnieuw honderden varkens omgekomen bij brand

Home

Redactie

© ANP
Update

Bij een brand in een schuur in het Gelderse Achter-Drempt zijn vannacht zeker 700 varkens omgekomen. De eigenaar van de varkenshouderij werd rond half 11 gewekt door het geluid van knallende asbestplaten die door de hitte knapten. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer gemeld.

In de schuur zaten ruim 700 biggetjes en 32 zeugen. De dieren waren vrijwel direct dood. Brandweerkorpsen uit de omgeving rukten uit om de uitslaande vlammenzee te bestrijden. De blusploegen wisten uitbreiding van de brand naar twee nabijgelegen stallen te voorkomen.

In de stal waren geen mensen aanwezig toen de brand uitbrak. Rond middernacht werd het sein brandmeester geven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Vandaag wordt het onderzoek daarnaar gestart. 'We zijn zeer benieuwd wat zich hier heeft afgespeeld', aldus de woordvoerder van de brandweer.

Bij de brand is asbest vrijgekomen, maar omdat dit zich heeft beperkt tot het terrein van de varkenshouderij bestaat er geen gevaar voor de omgeving.

In het Gelderse dorp Aalten kostte een brand woensdag ook al het leven van 300 biggen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie