Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ophef om 'wetenschappelijke nonsens' in haaienfilm

Home

Redactie

Video

De tv-zender Discovery Channel heeft in de Verenigde Staten ophef veroorzaakt met de openingsfilm van zijn traditionele Shark Week. Hoewel de 'mockumentary' Megalodon: The Monster Shark Lives een recordaantal kijkers trok, zeggen critici dat Discovery geen film had moeten vertonen die spot met wetenschappelijke wetten.

In de film, dit weekeinde voor het eerst uitgezonden, wordt gespeculeerd over de mogelijkheid dat de prehistorische haai Megalodon ook nu nog bestaat. De uitzending werd door 4,8 miljoen Amerikanen gevolgd. Nog nooit bracht Discovery met een programma in zijn Shark Week, die nu 26 jaar bestaat, zo veel kijkers op de been.

Kritiek
Weliswaar regende het op Twitter en Facebook na de uitzending positieve reacties, maar die worden overstemd door de kritiek dat Discovery Channel zijn reputatie op het spel zet door serieus in te gaan op de mogelijkheid dat de vis nog bestaat, terwijl nooit meer dan fossiele overblijfselen van het monster zijn aangetroffen.

Critici spreken van 'wetenschappelijke nonsens'. De prominente blogger Wil Wheaton (als acteur te zien in Star Trek: The Next Generation) vindt zelfs dat Discovery excuses moet maken aan zijn kijkers, een eis waarvoor hij volop bijval krijgt.

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel