Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Op kunstbeurs Tefaf is 'goed verkocht'

Home

Een galeriehoudster op de Tefaf. © EPA

Kunstbeurs Tefaf in Maastricht heeft de afgelopen 11 dagen meer dan 70.000 bezoekers getrokken en goede zaken gedaan. Dat maakte de organisatie zondag na de afsluiting bekend.

Het aantal bezoekers, kunstverzamelaars en vertegenwoordigers van musea, ligt bijna net zo hoog als vorig jaar. Toen kwamen er 72.000 kunstverzamelaars op de beurs.

Er is goed verkocht, zegt de organisatie. Die concludeert 'dat er in tijden van economische en politieke onzekerheid een voorkeur bestaat voor risicoarme beleggingen'.  Zo werd een eeuwenoud aardewerken voorwerp uit de Han-dynastie verkocht, evenals een schilderij van de oude Vlaamse meester Peter Paul Rubens.

Er was veel vraag naar stukken van kunst van bekende kunstenaars, grote namen. 'Die werken behouden hun waarde.'Het is niet bekend of het duurste voorwerp van dit jaar is verkocht: een broche van ruim 77 miljoen euro. Wel wisselden er andere sieraden voor hoge bedragen van eigenaar. 'Het is geen uitzondering dat werken voor miljoenen euro's per stuk worden verkocht', zegt een woordvoerster.

Het was de 26e editie van Tefaf, een van de belangrijkste kunst- en antiekbeurzen ter wereld.

Deel dit artikel