Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Oorkonde kwijt

Home

Schrijver Gerrit Krol is een deel van zijn PC Hooftprijs kwijtgeraakt. Vrijdag nam hij in het Letterkundig Museum in Den Haag een beeld, een oorkonde en een geldprijs van 125000 gulden in ontvangst. Bij thuiskomst bleek hij het plastic tasje, waarin de oorkonde zat, kwijt te zijn.

Volgens A. Meinderts, adjunct-directeur van het Letterkundig Museum, is het niet uitgesloten dat de oorkonde is gestolen. ,,Maar we achten de kans klein. Degene die zoiets doet, kan hem niet verkopen. Hooguit ophangen in een kamertje en er ontroerd naar kijken. We kammen het hotel en restaurant waar Krol geweest is uit en hebben inmiddels ook navraag gedaan bij het taxibedrijf dat de heer en mevrouw Krol heeft vervoerd'', aldus Meinderts.

De oorkonde is geschreven door de kalligraaf Gerrit Noordzij. ,,Niet de eerste de beste. Daar wordt voor betaald. Maar dat neemt niet weg dat, als de oorkonde niet boven tafel komt, we overleggen met Krol voor eventueel een nieuw exemplaar. Dat doen wij om de pijn te verzachten'', zegt Meinderts.

Deel dit artikel