Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ook Peter Gerards trekt vorderingen in

Home

GOUDA (ANP) - In navolging van Sigi Lens heeft Peter Gerards in het conflict met zijn voormalige werkgever VVCS alle vorderingen ingetrokken. Beiden werden in januari op staande voet ontslagen door de voetbalvakbond omdat ze zich verrijkt zouden hebben aan het afsluiten van een reclamecontract.

Met het besluit van Gerards zijn de rechtszaken met tal van getuigenissen die op de rol stonden van de baan en is de affaire bijna uit de lucht. Gerards legde volgens de vakbond een schuldbekentenis af. “Dat was voor mij het belangrijkst”, aldus voorzitter Theo van Seggelen van de VVCS, die ook enig oog had voor de persoonlijke omstandigheden van de vroegere doelman. “Hij had geen werk en kon helemaal niets meer doen.” Gerards gaat scoutingswerkzaamheden doen voor AZ.

Gerards verklaart dat hij niet het gevoel had een volledige schuldbekentenis te hebben afgelegd. “Ik ben akkoord gegaan met enkele zinnen die op papier zijn gezet. Eigenlijk druist dit tegen mijn gevoel in, ik had liever geprocedeerd. Maar ik moet ook rekening houden met andere omstandigheden. Ik heb een gezin, hypotheek etc. In het belang van iedereen is dit de beste oplossing.”

In een verklaring van de VVCS staat dat Gerards betreurt dat hij op 27 januari voorzitter Van Seggelen een stuk heeft laten tekenen waarvan de preses de inhoud niet kende. Gerards verschafte zich daarmee een bepaalde mate van vrijheid van (financieel) handelen bij het afsluiten van contracten.

Gerards erkent volgens de VVCS dat hij de VOF Peja uiteraard niet had mogen gebruiken om voor zichzelf (en naar hij verklaarde samen met Lens) tijdens zijn VVCS-dienstverband neveninkomsten te verkrijgen. “Peja is voor scoutingwerkzaamheden gebruikt, niet voor het begeleiden van spelers”, repliceerde Gerards.

Hij betreurt ook dat hij door het conflict met de vakbond de goede naam van de VVCS en die van haar voorzitter heeft beschadigd. Gerards verklaart dat hij van Adidas noch van AC Milan vergoedingen heeft ontvangen voor diensten die hij in dienst van de VVCS heeft verricht.

Een onafhankelijke registeraccountant zal een onderzoek instellen naar de inkomsten die Gerards tijdens zijn dienstverband met de VVCS ontving dan wel kreeg toegezegd. Eventuele inkomsten zullen als schadevergoeding aan de VVCS worden afgedragen. Het bestuur van de VVCS heeft besloten dit geld te bestemmen voor een goed doel. Het onderzoek was een voorwaarde van de vakbond om tot een schikking te komen.

Gerards stemt in met de beëindiging van zijn dienstverband per 31 januari 1997, het ontslag op staande voet is ingetrokken. Tot 1 februari 1998 mag hij geen soortgelijke werkzaamheden verrichten. De FIFA heeft inmiddels bevestigd dat de licenties van Gerards en Lens zijn ingetrokken. Lens mocht met ingang van 1 mei alweer spelers begeleiden.

Deel dit artikel