Ook niet-hartpatiënten klagen over Ruwaard

home

Het Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse. © anp

Het meldpunt van Hartpatiënten Nederland krijgt niet alleen meldingen binnen van mensen met klachten en vragen over de afdeling cardiologie in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse, maar ook van mensen die te maken hebben gehad met andere afdelingen. 'Bijvoorbeeld mensen met kanker of mensen die behandeld zijn door dermatologen', lichtte een woordvoerder vrijdag toe.

'Ze vragen of we voor hen ook wat kunnen doen. Ze lijken nu nergens terecht te kunnen.' Hartpatiënten Nederland heeft daarom besloten ook de belangen te gaan behartigen van andere dan hartpatiënten. De instantie roept mensen op zich te melden als ze twijfels hebben over hun behandeling, of het gevoel hebben slecht behandeld te zijn.

Ook nabestaanden die twijfels hebben over de doodsoorzaak van hun naaste, kunnen zich melden.

Volgens voorzitter Jan van Overveld van Hartpatiënten Nederland lijken er allang grote problemen te zijn in het ziekenhuis in Spijkenisse. 'Er moeten al jaren klachten zijn geweest, zowel van patiënten als van verpleegkundigen en andere medewerkers. Waarom is daar niets mee gedaan?', vraagt hij zich af.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie