Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ook het laatste beroep van Lili en Howick is afgewezen

Home

Redactie

Een demonstratie donderdag, tegen de uitzetting van Howick en Lili. © ANP

De rechtbank in Amsterdam heeft een ultieme poging van de advocaat van de Armeense kinderen Lili (12) en Howick (13) om hun uitzetting te voorkomen afgewezen. 

Advocaat Flip Schüller deed vrijdag een allerlaatste procedure om de kinderen in Nederland te houden.  Volgens hem was er nieuwe informatie die tot een nieuwe afweging moest leiden. Het gaat niet goed met de moeder van de twee tieners, zegt hij. Zij is al in Armenië, omdat ze eerder werd uitgezet en haar kinderen toen liet onderduiken. 

Lees verder na de advertentie

Advocaat Schüller: “De kinderen zouden in Armenië tijdelijk van de moeder gescheiden zijn, maar nu blijkt dat het niet goed gaat met haar. Ze is op verzoek van voogdijinstelling Nidos onderzocht en de arts concludeert dat de moeder moet worden opgenomen en in die tijd niet voor de kinderen kan zorgen. De moeder is nu in afwachting van een plaats in de kliniek.”

De advocaat van de kinderen noemde dat een belangrijk nieuw feit, maar de rechter wilde daar niet in meegaan. Het staat niet vast dat de moeder langdurig niet voor de kinderen kan zorgen, oordeelde de rechtbank in een vonnis gisteravond laat. 

Lili en Howick moeten zaterdag uit Nederland vertrekken, na een eerder oordeel van de Raad van State. Nu ook de allerlaatste procedure niets heeft opgeleverd wordt hun uitzetting vandaag verwacht. 

Lees ook:

Eén rechtszaak doet de hoop bij asielzoekers niet vervliegen

Nederland mag de Armeense Howick (13) en Lili (12) uitzetten, maar andere uitgeprocedeerden laten zich niet uit het veld slaan.

Deel dit artikel