Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ook Canadees rapport kritisch over aankoop JSF

Home

Een F-35B Joint Strike Fighter. © REUTERS

De belangrijkste financieel adviseur van het Canadese parlement is zeer kritisch over de geplande aankoop van het gevechtsvliegtuig F-35, ook bekend als de Joint Strike Fighter (JSF). Hij zegt dat de beslissing van de Canadese regering gebaseerd was op ondeugdelijke informatie.

Canada wil 65 toestellen aanschaffen. Het besluit daartoe was volgens de Canadese auditeur-generaal in een gisteren verschenen rapport 'gebaseerd op slechte informatie, afkomstig van militaire functionarissen die doelbewust de kosten en risico's bagatelliseerden'.

Misleidend
Volgens het rapport stuurt het leger al sinds 2006 aan op aankoop van de JSF. Ministers en parlementariërs kregen misleidende informatie over de technische stand van zaken en de kosten. Het JSF-project heeft te maken met grote kostenoverschrijdingen.

In Nederland publiceerde de Algemene Rekenkamer dinsdag ook een kritisch rapport over het onderwerp. Volgens deze rapportage heeft de Tweede Kamer geen goed inzicht in de samenhang tussen de kosten en inzetbaarheid van de huidige F-16 en zijn mogelijke opvolger.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie