Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ook Belgische spelers verdacht

Home

BRUSSEL - De Belgische politie heeft gisteren vijf voetballers en een trainer opgepakt voor verhoor over een mogelijke omkopingszaak. Ze hebben wellicht geld aangenomen om degradatiekandidaat Charleroi te laten winnen. Iedereen mocht na verhoor weer naar huis.

Charleroi ontsnapte eind vorig seizoen miraculeus aan degradatie. Dit gebeurde mede door een overwinning op Sint-Truiden. De zege leidde tot de degradatie van Antwerp, dat later de politie tipte over de mogelijke omkoping. Een eerder onderzoek van de Belgische voetbalbond KBVB werd in mei 2004 geseponeerd bij gebrek aan bewijs.

De politie van Hasselt verhoorde onder anderen Jacky Mathijssen. Hij was vorig seizoen oefenmeester van Sint-Truiden en is nu de technische baas bij Charleroi.

Van de ondervraagde voetballers speelden er vier destijds voor Sint-Truiden, de club die de punten nogal gemakkelijk inleverde. Dat zijn Peter Delorge, Dusan Belic, Désiré Mbonabucya en Thomas Caers (oud-speler van MVV).

Bij Antwerp is speler Marcos Pereira verhoord. Hij zou voor de wedstrijd tegen Antwerp-manager Carl Geeraerts hebben gezegd dat hij wel iets zou kunnen regelen met zijn ex-club Sint-Truiden. Pereira had die week de training van Sint-Truiden bezocht en er met spelers gesproken. Het onderzoek van de Hasseltse politie zou ook gaan over de wedstrijd Westerlo-Charleroi.

Deel dit artikel