Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ooggetuigenverslag van onze redacteur

Home

door Wilfried van der Bles

De persbus, een traditioneel exemplaar, is sluitstuk van de koninklijke stoet. Stapvoets rijden we op de Loolaan achter de open bus van de koninklijke familie aan. Die is net De Naald gepasseerd vlakbij de oprit naar Paleis het Loo. Plotseling staan we stil, vlakbij het kruispunt, nog net op de Loolaan. Er schijnt iets vreselijks te zijn gebeurd.

Snel lopen we naar buiten. Even blijft de blik gefixeerd op twee zwaargewonde slachtoffers. EHBO'ers zijn al bezig met reanimatiepogingen. Dan zoeken de ogen verder. Het zijn er niet twee, in de gauwigheid tellen we zelfs zeven mensen, die schijnbaar levenloos op de grond liggen. Overal hetzelfde, mensen die hun best doen eerste hulp te bieden. Even later gaat het gerucht dat er zeker veertien slachtoffers zijn geteld. Uiteindelijk blijken het er nog meer te zijn.

De verbijstering is enorm. Ook de woede bij een enkeling. Wijzend naar de auto, die total loss tegen De Naald staat ’geparkeerd’, zegt hij: „Daar moeten ze hem maar aan ophangen."

Na ongeveer tien minuten komen de eerste ziekenauto's. Even later ook brandweerwagens. De dader zit nog achter het stuur. Zwaargewond. Als hij ’bevrijd’ is, wordt hij aangehouden en afgevoerd naar het ziekenhuis. Ondertussen dringt de politie pers en publiek naar achteren. In de verte is nog net zichtbaar hoe de politie met witte lakens de trieste en bloedige taferelen aan het zicht onttrekt.

Deel dit artikel