Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Oogarts

Home

Tot juni jl. had ik een vrij gevestigde oogarts te Capelle a.d. IJssel. Tevens was hij verbonden aan het Oogziekenhuis Rotterdam. Een zeer gewilde oogarts met een drukke praktijk in een gezondheidscentrum, waarin hij geassisteerd werd door een Joegoslavische oogarts en vijf administratieve en andere hulpkrachten. Voor een eerste consult betaalde ik ¿ 31,50, voor een tweede ¿ 21,50. Omdat een bezoek aan de huisarts mij ¿ 34,50 kostte, vond ik dat laag. Maar de oogarts was nu eenmaal gebonden aan de van hogerhand voorgeschreven en steeds lager wordende tarieven. Van zijn vele ziekenfondspatiënten werd hij ook al niet vet. Dat moest financieel spaak lopen. Er ontstond een grote belastingschuld op den duur. De oogarts kon geen kant meer uit, besloot zijn praktijk op te heffen en te gaan werken in het Holy Ziekenhuis te Vlaardingen.

Ik ben nu voor het eerst voor controle in Vlaardingen geweest. En jawel hoor, ik moet nu aan de oogarts ¿ 27,- betalen en aan het ziekenhuis voor het gebruik van de polikliniek ¿ 25,-. Samen ¿ 52,-. Voorheen zou ik ¿ 31,50 kwijt geweest zijn. Vindt minister Borst het gek dat ik dit niet begrijp? Het komt mij voor dat de rol van de overheid in zaken als deze tot verhoging van de kosten van de volksgezondheid leidt. Persoonlijk deert dit mij niet rechtstreeks. Ik laat de verzekering wel betalen. Maar u en ik zullen het wel merken als de opwaartse druk op de verzekeringspremies metterdaad premieverhoging tot gevolg heeft. Wil de Minister dat? Waarom mag het Vlaardingse ziekenhuis afzonderlijk ¿ 25,- apparaatskosten berekenen en mocht de oogarts in Capelle voor dat doel geen cent op het consulttarief leggen? Die apparaatskosten had hij even goed. Maar die moest hij maar uit de consultprijs zien te bekostigen.

Al met al ben ik nu 65 procent duurder uit. Hebben 'ze' nu hun zin?

Rijswijk D. M. van der LeedenHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie