Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

x

Oogartsen tegen akkoord met Venezuela

home

WILLEMSTAD - Volgens de Vereniging Oogartsen Curaçao is de samenwerking die Curaçao is aangegaan met Venezuela om oogpatiënten gratis te laten behandelen onverstandig. De vereniging zegt dat zaterdag in een reactie op de bekendmaking van het project afgelopen woensdag.

De Curaçaose regering is blij dat Venezuela Curaçao in zijn humanitaire programma heeft opgenomen dat is opgericht door president van Venezuela Hugo Chávez. Daarbij zijn al meer dan twee miljoen Zuid-Amerikanen behandeld.

Minstens 8000 Curaçaoënaars, veelal minder vermogenden, zouden eveneens hulp voor hun oogproblemen kunnen gebruiken, zei premier Gerrit Schotte van Curaçao afgelopen woensdag.

De oogartsen hebben veel kritiek op het plan. Zo wijzen ze op medische risico's omdat de betrokken kliniek in Venezuela waar de patiënten worden behandeld 'nergens ter wereld erkend wordt als een medisch bevoegde instantie, behalve in Venezuela en Cuba'.

Ook zijn de artsen boos omdat er te weinig overleg met de lokale artsen is geweest en twijfelen ze aan het aantal van 8000 mogelijke patiënten op Curaçao. Volgens de oogartsen zijn het veelal illegalen die hiermee geholpen worden.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.

Deel dit artikel

Advertentie

Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang tot Trouw.nl.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.