Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Onweer, hagel en wind maken einde aan zacht weer

Home

Lichtflitsen boven de zee voor de kust bij Rockanje. © ANP

Het KNMI waarschuwt vandaag met een code geel voor 'gevaarlijk weer'. Volgens Marco Verhoef is dat terecht, maar 'reden tot paniek is er absoluut niet', vertelt de weerman van Weerplaza. Stevige onweersbuien met hagel en windstoten zorgen vanaf de namiddag voor een terugval naar frisser weer.

Vanochtend schijnt de zon nog af en toe en lopen de temperaturen op tussen de 16 en 20 graden, wat erg zacht is voor de tijd van het jaar. Vanmiddag doemt een koufront op en dat zorgt in de namiddag en avond voor enkele buien, die van west naar oost over het land trekken. Bij de buien kan het onweren en lokaal komt ook hagel voor. De wind kan even flink uitschieten, tot ongeveer 80 kilometer per uur.

Geen paniek
'Plaatselijk zou een windstoot nog wat heftiger kunnen uitpakken. Op zich is het een situatie om alert te zijn, zeker tijdens de buien en in het verkeer. Maar reden tot paniek is er absoluut niet', benadrukt Marco Verhoef.

'Dit soort situaties, met een paar stevige onweersbuien komen echt veel vaker voor. En de zware buien gaan ook niet uren achter elkaar door. Tref je zo'n stevig exemplaar, dan gaat het 20 minuten tekeer en daarna is het weer over.'

Morgen valt er nog een enkele bui, maar zwaar zijn de buien niet meer. Het is dan wel veel frisser. Wordt het vandaag lokaal nog 20 graden, morgen moeten we moeite doen om aan een graad of 11 te komen. 'Een stevige terugval; best bijzonder, maar in dit soort situatie ook niet ongebruikelijk'.

Woensdag en donderdag verlopen half bewolkt bij een maximumtemperatuur van 14 graden.

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel