Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ontslagen burgemeester Riem had eigen BV'tje

Home

BRUNSSUM (ANP) - De onlangs oneervol ontslagen PvdA-burgemeester van Brunssum H. Riem is opnieuw in opspraak. Het blijkt dat Riem op 17 december vorig jaar een bedrijfje kocht, maar dat nooit aan het gemeentebestuur heeft gemeld.

Het betreft de BV Liederstaete Consultancy in Weert. In het handelsregister van de Kamer van Koophandel voor Midden-Limburg staat het bedrijf sinds de verkoop ingeschreven met het woonadres van Riem. De ex-burgemeester is directeur en enige aandeelhouder van het bedrijf. Dat geeft adviezen en is gespecialiseerd in het besturen van vennootschappen en het beheren van pensioenen.

Het huidige college van burgemeesters en wethouders van Brunssum heeft gisteren vernomen van de 'BV Riem', maar heeft hierover nog geen standpunt bepaald. Het beraadt zich daar wel over, zo liet een woordvoerder van de gemeente weten. Brunssum wil een deel van de ziekteuitkering die Riem nu ontvangt vergoed zien door het Rijk of de provincie.

Naast deze uitkering komt het salaris voor de waarnemend burgemeester al sinds april 1992 ten laste van de gemeentekas. De van corruptie verdachte ex-burgemeester moet volgend jaar 20 maart terecht staan.

Deel dit artikel