Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Onthutsende videobeelden van Occupy Oakland

Home

Redactie

In de Verenigde Staten is verbijsterd gereageerd op de beelden van een politieagent die een rubberen kogel afvuurt op Occupy Oakland-demonstrant Scott Campbell. Het slachtoffer postte online ook een foto van zijn verwondingen. Verder raakte er weer een Irak-oorlogsveteraan gewond. De man had niets met de demonstraties van doen, maar werd toch door de politie in elkaar geslagen. De man is met een gescheurde milt afgevoerd naar het ziekenhuis.

Scott Campbell was de politiemacht aan het filmen, toen een agent hem vroeg afstand te houden. Campbell gehoorzaamde en vroeg, vanop ongeveer drie meter, of hij ver genoeg stond. Op de video hoor je Campbell inderdaad tweemaal roepen: 'Is this ok?' Er komt echter geen verbaal antwoord, wel een met een rubberen kogel.

Nationaal symbool
Campbell werd meteen een nationaal symbool, die om geen enkele aanwijsbare reden beschoten werd. Onderaan ziet u hem in een interview met een Amerikaans tv-station. Rechts de choquerende foto van de wond die veroorzaakt werd door de rubberen kogel en die Campbell op Twitter zette.

Tweede oorlogsveteraan gewond
Bij dezelfde demonstratie zou de politie ook oorlogsveteraan Kayvan Sabeghi in elkaar geslagen hebben. Hij was op weg naar huis na een etentje in de buurt toen de politie hem tegenhield vlakbij zijn appartement. De veteraan werd hardhandig aangepakt en zou urenlang geen verzorging hebben gekregen, terwijl hij een gescheurde milt had.

Kayvan Sabeghi is de twee oorlogsveteraan die voor de VS diende in Irak en gewond raakte bij de Occupy Oakland-protesten. Eerder al liep Scott Olsen (24) een schedelbreuk op na een confrontatie tussen de politie en de demonstranten.

Lees verder na de advertentie

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie