Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Onrust in Libië in aanloop naar verkiezingen

Home

Federalisten die meer autonomie willen voor het olierijke oosten van Libië, blokkeren vandaag belangrijke aanvoerroutes van olie. Ze zijn boos omdat hun deel van het land volgens hen te weinig zetels krijgt in de speciale wetgevende raad, die zaterdag wordt gekozen.

De bevolking kiest tweehonderd leden van de raad die binnen ongeveer een jaar moet zorgen voor onder meer een grondwet, een kieswet, een referendum over de grondwet en een regering. Op basis van demografische gegevens zijn er 100 zetels voor het westen van het land, 60 voor het oosten en 40 voor het zuiden te verdelen.

De gewapende federalisten begonnen donderdag met het tegenhouden van het vervoer van olie in de havenstad Ras Lanuf, 350 kilometer ten oosten van Benghazi. Die laatste stad was de bakermat van de opstand tegen de verdreven dictator Muammar Kaddafi. Eerder donderdag was er een verdachte brand in een opslagplaats van onder meer stembiljetten in de stad Ajdabiya.

Federalisten riepen eerder op tot een boycot van de verkiezingen. Zondag bestormden zij het bureau van de nationale kiesraad in de stad Benghazi.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie