Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Onduidelijkheid over lot 'Igor de Verschrikkelijke'

Home

Igor 'Strelkov' Girkin, alias 'Igor de Verschrikkelijke.' © reuters

Minister van Defensie Igor Strelkov van de zelfverklaarde 'Volksrepubliek Donetsk' zou zwaargewond zijn geraakt bij gevechten in Oost-Oekraïne. Dat heeft Nieuw Rusland, het persbureau van de rebellen in Oost-Oekraïne, woensdag gemeld. Het Russische persbureau Itar-Tass heeft het bericht overgenomen.

Strelkov, bijgenaamd 'Igor de Verschrikkelijke' is de rebellenleider die triomfantelijk een bericht de wereld instuurde nadat het toestel van Malaysia Airlines was neergestort. Plaatsvervangend premier Andrej Poergin van de Volksrepubliek Donetsk kon het bericht niet bevestigen of ontkennen. Volgens de informatie van Poergin was Strelkov wel in een gebied in Oost-Oekraïne waar de laatste tijd zwaar is gevochten tussen pro-Russische separatisten en Oekraïense militairen. Tegen de Russische staatszender RT noemen de separatisten de berichten onzin.

Strelkov, die eigenlijk Igor Girkin heet, is in Moskou geboren. Voordat hij dit jaar opdook op de uiteindelijk door de Russen geannexeerde Krim en later in Oost-Oekraïne, was hij actief in Bosnië, Transnistrië en Tsjetsjenië

Lees verder na de advertentie
© REUTERS

Deel dit artikel