Onderzoek mysterieuze dood Natalie Wood op dood spoor

home

ANP/ Redactie

Het jacht waar Wood van af zou zijn gegleden. © AP

Het heropende onderzoek naar de mysterieuze dood van actrice Natalie Wood in november 1981 heeft nog geen nieuw bewijs opgeleverd. Het lijkt erop dat sprake was van een ongeval en niet van een misdrijf. Dat meldde The Los Angeles Times vandaag op basis van politiebronnen.

Twee maanden geleden begon de politie een nieuw onderzoek naar de omstandigheden rond de dood van Wood. Twee inspecteurs werden op de zaak gezet.

Wood werd beroemd door rollen in Hollywoodklassiekers als West SideStory en Rebel Without a Cause. De actrice overleed door verdrinking tijdens een boottocht in de omgeving van het eiland Santa Catalina, nabij Los Angeles. De acteur Christopher Walken en tv-acteur Robert Wagner, met wie Wood destijds was getrouwd, waren ook aan boord van het schip.

Wood was 43 jaar oud toen ze stierf. Haar stoffelijk overschot werd vlakbij het jacht, de Splendour, aangetroffen. De boot was eigendom van het echtpaar. De drie zouden ruzie hebben gemaakt op de avond van 29 november 1981, toen Wood overleed. Onderzoek wees uit dat Wood waarschijnlijk is uitgegleden en in het water geraakt.

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie