Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Onderwijs heeft geen vertrouwen meer in Van Bijsterveldt

Home

ANP/Redactie

Minister Marja van Bijsterveldt brengt een bezoek aan openbare basisschool De Tiende Penning in Vierpolders. © ANP
Update

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) hoeft nauwelijks op vertrouwen te rekenen van docenten en directeuren op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.

Bij haar aantreden in 2010 was bijna de helft van docenten en directeuren in het voortgezet onderwijs positief over haar, momenteel is dat nog maar 6 procent. Bij het primair onderwijs is het vertrouwen van 72 procent anderhalf jaar geleden naar 20 procent momenteel gedaald.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek onder ruim 1300 docenten en schooldirecteuren. De meerderheid van de ondervraagde docenten en directeuren heeft een voorkeur voor D66 of SP als het gaat om onderwijsplannen. VVD en PVV, gevolgd door CDA, hebben volgens de ondervraagden de slechtste plannen met het onderwijs.

Afgelopen week was er een grote staking van docenten in het voortgezet onderwijs tegen de onderwijsplannen. Op de demonstratie kwamen ongeveer 20.000 mensen af.

Deel dit artikel