Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Onderweg naar wat?

Home

BIJDRAGEN; MARK VAN DRIEL; WIM JANSEN; FRED LAMMERS; DORIEN PELS

STATION WIBAUTSTRAAT is ontvanger en zendervan berichten FAX 020 6680389

Sinds Veronica commercieel is, wordt de soap niet meer ondertiteld. Veronica weet van het misnoegen in de dovengemeenschap. Een woordvoerder zegt de klachten ter harte te nemen: “Wij vinden het vervelend, en zullen ons uiterste best doen om een oplossing te vinden.” Wanneer dat zal gebeuren, weet Veronica niet. Een woordvoerder van de Stichting Welzijn Doven in Amsterdam heeft weinig vertrouwen in de goede bedoelingen van 'de lekkerste': “Wij krijgen uiterst beleefde brieven terug waarin uitgelegd wordt dat het te duur is.”

Volgens Teletekst hebben ruim een miljoen mensen speciale ondertiteling nodig om televisieprogramma's te kunnen volgen, zij kunnen niet meegenieten van wat RTL, SBS 6 en Veronica te bieden hebben. Veel doven hebben een ander tekstgevoel dan horenden, daarom moet de ondertiteling eenvoudig zijn. Daar zorgt Teletekst voor.

De dienst werkt echter niet voor de commerciële stations, maar levert alleen ondertiteling voor ongeveer zesduizend programma's van de publieke omroep. Verder verzorgt Teletekst ook het Nieuws voor Doven en Slechthorenden dat per 1 november met een andere vormgeving en op andere tijdstippen zal worden uitgezonden. In plaats van de huidige drie bulletins (9.00 uur, 13.00 en na het late journaal) komt het nieuws voortaan ieder uur op Tekst TV, de compilatie van Teletekst die in plaats van het testbeeld wordt uitgezonden. Tekst TV gaat de hele nacht uitzenden op Nederland 3 en 's ochtends vóór de eerste uitzendingen op Nederland 1. Met een nog fraaier achtergrondje en lettertype dan het dovennieuws nu al heeft, zo verzekert Teletekst.

Deel dit artikel