Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ondernemende vrouwen blijven vaak wat fröbelen in de marge.

Home

door Hester Otter

Even boodschappen doen of de kinderen uit school halen. Als ondernemer heeft een vrouw niet te kampen met vastomlijnde werktijden. Maar net zoals het gros van de vrouwen in loondienst deeltijd werkt, gaat de voorkeur ook uit naar deeltijd-ondernemerschap. Dit staat het echte succes in de weg.

„Het is opvallend dat zeventig procent van de vrouwen met een eigen zaak amper veertig uur per week werkt”, zegt Ingrid Verheul. Zij deed voor haar promotie aan de Erasmus Universiteit onderzoek naar de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke ondernemers. „De rest besteden ze veelal aan huishoudelijke taken en zorg. Mannen hebben naast het ondernemerschap vaker een baan of volgen een studie.”

Nederland telt ruim 200.000 vrouwelijke ondernemers die voor het grootste deel in de dienstverlening zijn te vinden. Doordat ze zorg en werk willen combineren, houden ze hun bedrijf noodgedwongen klein, stelt Verheul. De tijd die nodig is om een onderneming succesvol te maken, wordt nu gestoken in de verzorging van de kinderen. „Mannen zijn in staat om als ondernemer fulltime te werken, vrouwen kunnen werk en prive veel moeilijker scheiden. Het gevoel dat werkende moeders geen goede moeders zijn bestaat nog steeds. Ik vraag me af of vrouwen echt voor deeltijdondernemerschap kiezen, of dat ze niet op steun van de overheid of hun partner kunnen rekenen.”

Maar dat is niet de enige reden dat vrouwen niet dromen van een grote auto voor de deur en flinke winstmarges. Ze doen anders zaken dan mannen, constateerde het kredietbureau Graydon in 2005, toen het 1400 faillissementen onderzocht. Ze zijn bescheiden in hun keuzes, vragen minder krediet aan en nemen minder risico’s. Vrouwen varen op veilig. Dat betekent weliswaar minder faillissementen, maar ook minder kans om uit te blinken.

Dany Hanusch (36) begon haar internetbedrijf Specialhotels.nl, zonder geld te lenen: „Een kerel heeft geen enkel probleem om bij de bank een lekker groot bedrag te vragen, maar ik ben met niets begonnen. En nu ik leuk verdien, zet ik liever geld op de bank om iets achter de hand te hebben. Ik rij in een tweedehands auto en werk op een oude computer. Een stagiaire ondersteunt de organisatie.”

Vrouwen zoeken vooral naar een innerlijke voldoening, de rust om kinderen van school te kunnen halen, de ruimte om flexibel te kunnen werken. Maar hun definitie van succes is dan ook anders, stelt Vivienne Westerhoud, initiatiefneemster van het vrouwennetwerk ’Haar eigen zaak!’ (www.haareigenzaak.nl). „Succes heeft niet alleen maar te maken met geld. Voor veel vrouwen geldt: als ik economisch zelfstandig ben, het werk kan doen waar ik goed in ben én mijn tijd zelf in kan delen, dan ben ik succesvol. De definitie daarvan bepaalt ieder mens voor zichzelf.” De laatste jaren stijgt het aantal vrouwelijke ondernemers. Volgens Westerhoud heeft dat voor een deel te maken met het verlangen om tijd zelf in te delen. „Mensen vinden het steeds belangrijker om een balans in hun leven te vinden. Vrouwen vragen van hun werkgevers meer flexibiliteit. Als dat niet mogelijk is, betekent dat soms dat je je eigen weg moet kiezen, omdat jij je leven vorm moet geven. En daar geven vrouwen nu dus gehoor aan.”

Flexibiliteit om disbalans te voorkomen. Het is de hartenwens van veel vrouwen, constateerde ook het kenniscentrum ’Opportunity in bedrijf’ toen het onderzoek deed naar de vertrekredenen van vrouwen in het topsegment van het bedrijfsleven. Westerhoud is ervan overtuigd dat veel vrouwen in loondienst zouden blijven, als er meer flexibel gewerkt kon worden. „Ook al zijn werkneemsters minder geneigd om te ondernemen, ze vinden het indelen van eigen tijd belangrijk genoeg om toch die keuze te maken. Ze hoeven niet per se een fantastisch bedrijf op te zetten.”

Laura Dufour (29) begon twee jaar geleden Het Stijlbureau voor kledingadviezen. „Mijn moeder zit in een verpleeghuis en soms komt het voor dat ik een paar dagen met haar bezig ben.”

Het idee het werk te moeten overdragen aan andere collega’s werd een enorme kwelling. „Ik lijd er echt onder als collega’s mijn werk moeten doen, vanwege mijn persoonlijke keuzes. Het is psychisch minder belastend dat ik nu ’s nachts door moet werken, dan dat ik een collega om hulp moet vragen.”

Dat haar onderneming klein zal blijven omdat haar prioriteiten niet uitsluitend bij het bedrijf liggen, maakt haar niet veel uit. „Ik heb geen zestien werknemers onder me. Daardoor kan ik desnoods drie dagen aan mijn moeders bed blijven zitten, waardoor ik ’s avonds en in het weekend moet doorwerken. Maar die vermoeidheid weegt niet op tegen het gebrek aan keuzevrijheid. Ik kan alles laten vallen, simpel, omdat het mijn keuze is. En als mijn keuze betekent dat ik een nachtje door moet werken, dan is het zo. Nu werk ik van acht tot vijf, maar ik heb wel tijd om op dinsdagochtend bij mijn moeder langs te gaan. Voor mij draait het leven niet om het verantwoorden van mijn keuzes, maar dat ik kan investeren in relaties die ik belangrijk vind.”

Af en toe komt Dany Hanusch vrouwen tegen die wel alles aan de kant zetten voor hun onderneming. „Zo stressvol” verzucht ze. „Die vrouwen hebben au-pairs, zodat zij fulltime kunnen werken. Dat is niet mijn ambitie, ik wil zelf mijn kind van school kunnen halen.”

Hoewel ze niet zo ruim vertegenwoordigd zijn als de deeltijdondernemers, zijn ze er natuurlijk wel: de vrouwen die maatschappelijk succes nastreven en dat ook weten te realiseren. Maar er hangt een prijskaartje aan. Hanusch: „Mijn bedrijf had zoveel groter kunnen zijn als er hier geen peuter rondliep. En er komt nu ook een tweede kind aan. Mijn zaak blijft daarom wat fröbelen in de marge. Ik ben wel blij met wat ik klanten lever: bijzondere hotelletjes, tevreden gasten. Maar de site zou veel groter en internationaler kunnen zijn als ik meer tijd had. Diep in mijn hart vind ik het wel erg dat dat nu niet het geval is. Nu is het meer een commercieel geworden hobby. Ik wil graag groeien, een groot bedrijf hebben. Maar aan de andere kant: ik wil er niet over zeuren, want ik heb zelf voor beide gekozen. Ik had ook voor vijf dagen oppas kunnen regelen, maar daar kies ik niet voor. Dat kan ik mijn dochtertje niet aan doen.”

Volgens Verheul lijkt het erop dat de vrouwen die hun onderneming naar grote hoogte weten te brengen in de regel iets ouder zijn. Kinderen zijn er dan niet of ze zijn het huis al uit. Veel succesvolle vrouwelijke ondernemers hebben een man die thuis het huishouden regelt, of ze zijn gescheiden of ze hebben geen partner, constateert Ingrid Verheul. „Vrouwen zonder steun van een man durven hun carrière voorop te zetten en de liefde op een lager pitje. Bij vrouwen die een relatie hebben is het vaak andersom. Kennelijk is het niet alleen de vraag of succesvol ondernemerschap met kinderen is te combineren, het is ook de vraag of ondernemerschap te combineren is met een man.”

Deel dit artikel