Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Omzet mobiele markt 3,1 procent lager

Home

© Thinkstock

De sector van de mobiele telefonie in Nederland heeft in het tweede kwartaal een omzet gehaald van 1,48 miljard euro. Dat is een daling van 3,1 procent vergeleken bij dezelfde periode vorig jaar. Onderzoeksbureau Telecompaper heeft dat bekendgemaakt.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar lag de omzet 2 procent hoger. Het tweede kwartaal is doorgaans beter dan het eerste, maar dit jaar bedroeg de groei van eerste naar tweede kwartaal maar ongeveer de helft van die van vorig jaar, aldus Telecompaper.

De omzetdaling vergeleken met vorig jaar was vooral het gevolg van minder inkomsten uit spraakdiensten. Sms en dataverkeer zorgen nu voor 40 procent van de totale mobiele omzet, maar deze diensten groeien niet snel genoeg om de daling bij de spraakdiensten te compenseren.

De grootste omzetdaling in het tweede kwartaal deed zich voor bij KPN (min 5 procent). KPN zag hierdoor zijn marktaandeel afnemen met 1 procent. Bij T-Mobile en Vodafone was de omzetdaling kleiner. Zij zagen hun marktaandeel stijgen met respectievelijk 0,6 en 0,4 procent.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie