Omstreden VVD'er Van Rey gedeputeerde in Limburg

home

Jos van Rey (M) van de VVD. © ANP

De Limburgse Statenfractie van de VVD heeft de Roermondse wethouder en senator Jos van Rey voorgedragen als nieuwe gedeputeerde. Dat maakte de VVD vandaag bekend.

Van Rey werd eerder dit jaar verweten dat hij de schijn van belangenverstrengeling heeft gewekt door zijn vriendschap met de Roermondse bouwmagnaat Piet van Pol. De gemeenteraad van Roermond handhaafde hem desondanks als wethouder.

Voor de VVD Limburg speelt het verwijt volgens fractievoorzitter Erik Koppe geen rol. Van Rey krijgt de portefeuille financiën en wegen.

De Venlose VVD-wethouder Twan Beurskens is aangewezen om vanaf september VVD-gedeputeerde Mark Verheijen op te volgen. Verheijen kreeg een verkiesbare plek voor de Tweede Kamer en vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar Den Haag .

De gedeputeerden worden op 15 juni gekozen door de Staten. De PvdA stelde onlangs Bert Kersten en Peter van Dijk kandidaat. Het CDA gaat verder met de zittende gedeputeerden Noël Lebens en Patrick van den Broeck.

Afgelopen maandag sloten CDA, VVD en PvdA een nieuw coalitieakkoord na de val van de vorige coalitie van PVV, VVD en CDA.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie