Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Omstreden VVD'er Van Rey gedeputeerde in Limburg

Home

Jos van Rey (M) van de VVD. © ANP

De Limburgse Statenfractie van de VVD heeft de Roermondse wethouder en senator Jos van Rey voorgedragen als nieuwe gedeputeerde. Dat maakte de VVD vandaag bekend.

Van Rey werd eerder dit jaar verweten dat hij de schijn van belangenverstrengeling heeft gewekt door zijn vriendschap met de Roermondse bouwmagnaat Piet van Pol. De gemeenteraad van Roermond handhaafde hem desondanks als wethouder.

Voor de VVD Limburg speelt het verwijt volgens fractievoorzitter Erik Koppe geen rol. Van Rey krijgt de portefeuille financiën en wegen.

De Venlose VVD-wethouder Twan Beurskens is aangewezen om vanaf september VVD-gedeputeerde Mark Verheijen op te volgen. Verheijen kreeg een verkiesbare plek voor de Tweede Kamer en vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar Den Haag .

De gedeputeerden worden op 15 juni gekozen door de Staten. De PvdA stelde onlangs Bert Kersten en Peter van Dijk kandidaat. Het CDA gaat verder met de zittende gedeputeerden Noël Lebens en Patrick van den Broeck.

Afgelopen maandag sloten CDA, VVD en PvdA een nieuw coalitieakkoord na de val van de vorige coalitie van PVV, VVD en CDA.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie