Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

OM rolt bende mensenhandelaren op

Home

Han Koch

© thinkstock

Onder regie van het Openbaar Ministerie in Amsterdam is een bende internationaal opererende mensenhandelaren opgerold. Slachtoffers van de groep zijn vooral jonge vrouwen uit de Bulgaarse plaats Sliven die in de seksindustrie moesten werken.

Het Openbaar Ministerie maakte vandaag bekend dat al op 27 september in vier landen invallen zijn gedaan. Het gaat om twintig panden in Amsterdam, België, Bulgarije en Duitsland. In totaal werden daarbij tien verdachten - acht mannen en twee vrouwen - aangehouden.

De verdachten hebben allemaal een Bulgaars paspoort. Ze zijn aangehouden op verdenking van seksuele uitbuiting van in ieder geval vier vrouwen, in sommige gevallen zelfs vrouwen in de leeftijd van achttien jaar.

Gedwongen
Zij werden in Sliven, een plaats van ongeveer 100.000 inwoners in het oosten van Bulgarije, onder valse voorwendselen naar Amsterdam (de Wallen) en Antwerpen gelokt en daar de prostitutie in gedwongen. De vrouwen dienden hun verdiensten af te dragen aan enkele leden van het netwerk van mensenhandelaren.

Het OM heeft voor dit onderzoek al een aantal personen als getuige is gehoord en met vier vrouwen in Amsterdam worden gesprekken gevoerd over begeleiding. Het is in dit soort zaken voor het Openbaar Ministerie altijd zeer moeilijk de medewerking te krijgen van slachtoffers. Zij staan vaak onder grote druk - soms zelfs doordat familieleden thuis worden bedreigd - geen verklaringen af te leggen.

Luxe auto's
Drie in Amsterdam aangehouden verdachten zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris. Twee van hen zitten vast en mogen geen contact hebben met anderen dan hun advocaat. De derde is vrijgelaten maar geldt nog steeds als verdachte. 

Drie verdachten, twee mannen uit Bulgarije en een vrouw die in Duitsland is aangehouden, worden aan Nederland overgeleverd. Bij de invallen in Amsterdam werd gebruik gemaakt van zogeheten entry-teams, leden van arrestatieteams die gespecialiseerd zijn in het snel betreden van woningen.

Bij de invallen zijn zes luxe auto's in beslag genomen. Ook is er ruim 170.000 euro contant gevonden. Het onderzoek is vorig jaar september in Amsterdam begonnen.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

Door een profiel aan te maken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je aan het privacy statement en het cookiebeleid te hebben gelezen.

Deel dit artikel