Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

OM eist 100.000 euro van varkenshouder

Home

ANP/Redactie

Tegen de eigenaren (68 en 40 jaar) van een varkenshouderij in het Brabantse Lierop zijn vandaag in de rechtbank in Den Bosch boetes van 50.000 euro geëist voor het niet-nakomen van milieuvoorschriften en het overtreden van de gezondheids- en welzijnswet voor dieren.

Tegen het bedrijf zelf, waar een kleine 9000 varkens worden gehouden, werd ook nog 20.000 euro geëist. Het bedrijf zou volgens justitie stelselmatig de milieuvergunning overtreden en werk doen waar geen vergunning voor is.

De varkenshouderij ligt al jaren onder vuur. Zo kreeg het bedrijf van de provincie in 2009 een dwangsom van 9 miljoen euro opgelegd. Vorig jaar maart viel de provincie uiteindelijk samen met onder meer de politie, de Algemene Inspectiedienst, de arbeidsinspectie en het waterschap bij het bedrijf binnen voor een grootscheepse controle.

De instanties constateerden een waslijst aan overtredingen en misdrijven. Zo zouden varkens onder meer te weinig vers water krijgen. Het bedrijf rommelde ook met de mestverwerking.

Deel dit artikel