Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Olympische atleet hoeft geen hulp: 'God is mijn coach'

Home

Robin de Wever

Fragment uit een YouTube-video waarin Hall hardlooptips geeft

Hij gaat voor Olympisch goud, maar weigert begeleiding. Lange-afstandsrenner Ryan Hall (29) doet wat hem vanuit hogere sferen wordt ingefluisterd - en dat lijkt vooralsnog prima te werken.

Het was 'nogal een controversieel ding', vertelde Hall deze week aan CNN. Toen hij vorig jaar als tweede eindigde bij Amerika's halve marathon-kampioenschap, vulde hij op zijn deelnemersformulier in dat God zijn coach was. 'Ik zag dat vakje, er stond 'coach' bij en het was leeg. En weet je, ik moest wel eerlijk zijn.'

's Zondags bezoekt Hall een evangelische kerk in Californië, doordeweeks volgt hij een methode die hij 'faith-based training' noemt. Hij bidt terwijl hij loopt, vraagt God soms welke afstand hij moet kiezen en 'doet gewoon' wat God van hem vraagt. Sinds enkele jaren behoort hij tot de nationale top. In 2007 won hij de landelijke kampioenschappen van de Verenigde Staten.

Hall 'rent alsof hij gewichtsloos is', schreef USA Today begin dit jaar. 'Alsof zijn voeten neerkomen op zachte wolkjes.'

Tijdens de Olympische Spelen wordt hij ongetwijfeld weer geconfronteerd met sceptici, voorspelt hij bij CNN. Dat is geen probleem: 'Ik houd van sceptici, en God ook. Mensen mogen het oneens zijn.' Uiteindelijk draait alles om zijn Heer. 'Natuurlijk, ik zou graag medailles winnen. Maar toch: dat is enkel de kers op de taart.' Op Halls formulieren komt de naam van God niet meer voor. 'Ik laat dat veld gewoon leeg. Dan heb ik al dat gedoe niet meer.'Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie