Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Odfjell over helft met leegmaken tanks

Home

© ANP

Tankopslagbedrijf Odfjell in Rotterdam heeft inmiddels 153 van de bijna 300 tanks leeggemaakt. Dat meldt de Dienst Centraal Milieudienst Rijnmond (DCMR) vrijdag.

Het bedrijf was eerder al volledig stilgelegd. Er waren onder meer problemen met de brandveiligheid. Als de tanks opnieuw getest en goedgekeurd zijn mag Odfjell ze weer in gebruik nemen.

Volgens het DCMR is tot op heden nog geen enkele tank weer in gebruik genomen. Een door Odfjell ingeschakelde brandweereenheid blijft voorlopig op het terrein aanwezig. Het tankopslagbedrijf heeft vrijdag een plan van aanpak ingediend om de terminal weer langzaam in gebruik te nemen. De DCMR gaat het plan beoordelen.

De problemen rond het bedrijf speelden al jaren. Een grote reeks incidenten en overtredingen van milieuregels ging aan de stillegging vooraf. Het kan wel 2 jaar duren voordat Odfjell, dat algemeen directeur Geert Eijsink ontsloeg, weer volledig kan draaien.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie