Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Obrador vraagt annulering presidentsverkiezingen Mexico

Home

Redactie

De linkse kandidaat Andres Manuel Lopez Obrador wil dat de presidentsverkiezingen van 1 juli in Mexico ongeldig worden verklaard. Hij zal daarvoor een verzoek indienen, zo heeft zijn woordvoerder gezegd.

Volgens Lopez Obrador heeft de stembusuitslag de grondwettelijke principes geschonden. 'De principes van nauwkeurigheid, onpartijdigheid, billijkheid, objectiviteit en professionaliteit werden met de voeten getreden', luidt het.

De linkse kandidaat beschuldigde de Partido Revolucionario Institucional (PRI), de partij van overwinnaar Enrique Peña Nieto, er eerder al van massaal stemmen te hebben gekocht.

Lopez Obrador eindigde als tweede bij de presidentsverkiezingen, met 31,59 procent van de stemmen. Enrique Peña Nieto haalde 38,21 procent van de stemmen, ruim 3,3 miljoen stemmen meer dan Lopez Obrador.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie