Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Obama eist extra bijdrage van rijken

Home

President Obama. © ap

President Barack Obama heeft zaterdag zijn voorstel verdedigd om rijke Amerikanen van een voorstel tot belastingverlaging uit te sluiten. In zijn wekelijkse radiotoespraak herinnerde de Democraat eraan dat biljoenen dollars aan belastingverlagingen onder zijn voorganger George Bush vooral ten goede kwamen aan de rijkste Amerikanen.

De Senaat stemde deze week in met een verlenging van de huidige tijdelijke belastingverlaging die op 1 januari afloopt. De Democratische meerderheid wil de verlenging alleen laten gelden voor gezinnen die minder dan 250.000 dollar per jaar verdienen. In het Huis van Afgevaardigden dat nog over de wet moet stemmen, is de Republikeinse meerderheid fel tegen 'uitsluiting' van de rijken.

Minder bedeelden
De Republikeinen willen dat ook de rijken meer geld overhouden omdat dat goed voor de economie zou zijn. De welvaart zou doorsijpelen van de economische bovenlaag naar de minder bedeelden in de samenleving. Volgens Obama heeft dat beleid de afgelopen jaren niet gewerkt.

Als de Amerikaanse politiek het niet eens wordt over een nieuwe variant van de belastingverlaging, gaan per 1 januari de belastingen voor iedereen omhoog. 'Als 218 leden van het Huis op de juiste manier stemmen, dan zullen 98 procent van de Amerikaanse gezinnen en 97 procent van de eigenaren in het kleinbedrijf de zekerheid hebben dat zij weten dat hun inkomensbelasting volgend jaar niet omhoog gaat', aldus Obama.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie