Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Obama: coalitie zal acties tegen IS opvoeren

Home

© Reuters

De internationale coalitie tegen Islamitische Staat (IS) gaat de acties in Syrië intensiveren. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama maandag gezegd.

'We gaan achter de leiders van IS aan en de infrastructuur in Syrië, het hart van IS dat geld en propaganda de wereld rond stuurt', aldus Obama.

De Amerikaanse president zei verder dat de recente successen van de internationale coalitie in de strijd tegen IS aantonen dat de militanten verslagen zullen worden. Er zijn op dit moment geen plannen om extra Amerikaanse militairen te sturen, zei Obama. Hij herhaalde dat de strijd tegen IS er een is van de lange adem.

Obama merkte ook op dat er dreiging is voor kleinere aanslagen in de Verenigde Staten. Hij zei verder dat er meer moet worden gedaan om te voorkomen dat IS volgelingen kan werven in zijn land. 'Onze inspanningen om gewelddadig extremisme tegen te gaan moet niet gericht zijn tegen een gemeenschap vanwege hun geloof of achtergrond, waaronder patriottische islamitische Amerikanen die helpen om ons land veilig te houden', aldus Obama.

Deel dit artikel