Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

NS: 'We hebben niets meer gehoord van AnsaldoBreda'

Home

Fyra © ANP

De NS heeft na de belofte van Fyra-maker AnsaldoBreda om de problemen binnen enkele dagen op te lossen, niets meer van het Italiaanse bedrijf gehoord. 'We hebben dus terecht lacherig gedaan over die belofte', stelde NS-directeur Bert Meerstadt vrijdag.

AnsaldoBreda zou nog aan het testen zijn. 'We hechten totaal geen waarde aan wat ze daar doen tot wij formeel iets van ze terughoren', aldus Meerstadt. AnsaldoBreda moet de problemen volgens de contracten binnen 3 maanden oplossen.

Het team techneuten dat de Italianen naar Nederland hebben gestuurd, is volgens Meerstadt nog steeds serieus aan het werk. 'Het team is nog op volle sterkte aan de slag, maar heeft nog niet formeel teruggekoppeld.' Tot die tijd kan de NS dan ook nog niets zeggen over de oorzaak van de problemen. Een externe inspectie moet nog gaan beginnen.

De technici van AnsaldoBreda voeren ook inspecties van treinstellen uit, omdat er meerdere treinen beschadigd zijn. Zo is de onderkant van een drietal treinen flink gehavend. 'Dat kan aanleiding zijn om het ontwerp te veranderen, maar daar wil ik niet op vooruitlopen', zei Meerstadt.

AnsaldoBreda wilde vrijdag niet reageren op vragen.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel