Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

NS doet toezegging aan ontvreden machinisten en conducteurs

Home

Machinisten en conducteurs van NS vrezen dat de nieuwe dienstregeling voor hen leidt tot een 'rondje rond de kerk'. © ANP

Machinisten en conducteurs van de Nederlandse Spoorwegen voeren voorlopig geen acties, en krijgen 'gevarieerdere diensten'. Dat is de uitkomst van het werkoverleg dat zij woensdag voerden met de NS-directie op het hoofdkantoor van de Nederlandse Spoorwegen in Utrecht.

Het Amsterdams Machinisten Kollectief (AMK) had het overleg aangevraagd omdat het rijdend personeel met name ontevreden is over de nieuwe dienstregeling. De werknemers zijn bang dat ze voortaan alleen nog maar 'een rondje om de kerk' rijden.

Volgens AMK-woordvoerder Dick van der Meulen waren 180 machinisten en conducteurs op het overleg afgekomen. "De NS-directie heeft toegezegd dat er gevarieerdere diensten komen."

Het aangepaste rooster voor de machinisten zou in april ingaan; dat van de conducteurs in juni. "Maar we houden een slag om de arm. We geven de directie tot 1 maart de tijd om de daad bij het woord te voegen." In een reactie zegt de NS te streven naar meer variatie in de diensten; daarom wordt het rooster aangepast.

Lees verder na de advertentie

Grote opkomst

Volgens de NS had de grote opkomst van het personeel geen gevolgen voor de treinreizigers. De werknemers hadden vrij genomen om het overleg bij te wonen.

Eerder wilde het personeel gaan staken vanwege de nieuwe dienstregeling, omdat het rondje om de kerk tot concentratieverlies zou leiden. NS zegde toen al nieuwe roosters toe, maar dat duurde de medewerkers allemaal te lang. Een staking die de ontevreden conducteurs en machinisten gepland hadden voor 23 december, de laatste werkdag voor Kerst, werd geblokkeerd door de rechter.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie