Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

NOS polst Jinek vergeefs voor achtuurjournaal

Home

© anp

De NOS heeft Eva Jinek herhaaldelijk gepolst of ze Sacha de Boer wil opvolgen als anchor van het achtuurjournaal. De blonde WNL-presentatrice heeft vriendelijk bedankt voor de eer, meldt HP/De Tijd op gezag van bronnen bij de omroep, die zelf niets loslaat over de sollicitatieprocedure. Jinek zou de baan bij het NOS Journaal te weinig uitdagend vinden en bij WNL meer vrijheid genieten.

Eva Jinek ontkent de belangstelling van haar voormalige werkgever niet, maar ze vindt het verder 'niet chique' daarover uit te weiden.
Jinek werkte tot vorig jaar bij de NOS en presenteerde er verschillende journaalbulletins. Sinds vorig jaar is ze in dienst van WNL en presenteert onder meer wekelijks de talkshow Eva Jinek op zondag.

Nieuwsuur
In 2010 was Jinek de beoogd presentatrice van Nieuwsuur. Zij trok zich terug nadat bekend werd dat ze een relatie had met advocaat Bram Moszkowicz. De hoofdredactie en de redactie van Nieuwsuur vonden dit een journalistiek onwenselijke combinatie. Sinds kort heeft ze een relatie met bioloog Freek Vonk.

Sacha de Boer presenteert het NOS Journaal op 3 mei voor de laatste keer. Astrid Kersseboom gaf vorige week in het AD toe dat ze graag het nieuwe gezicht wordt van het achtuurjournaal.

Deel dit artikel