Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Noren willen atletiekrecords van voor 2000 schrappen

Home

OSLO - De Noorse atletiekfederatie wil alle voor 2000 gevestigde wereldrecords laten schrappen. Bondsvoorzitter Svein Arne Hansen is van mening dat de meeste records van voor 2000 gevestigd zijn door atleten die gebruikmaakten van verboden middelen.

,,De records uit de jaren tachtig en negentig zijn amper te breken, omdat de verantwoordelijke atleten geholpen werden door dope'', verklaarde Hansen in Oslo. Hij wil aan de vooravond van de WK atletiek in Parijs (23 tot en met 31 augustus) zijn voorstel tijdens een vergadering van de internationale atletiekfederatie IAAF indienen. Hij wordt daarbij gesteund door andere Scandinavische landen.

In de ogen van Hansen kunnen alle records van voormalige Oost-Duitse atleten als verdacht aangemerkt kunnen worden. Rechtszaken in het verleden hebben aangegeven dat die atleten structureel door de overheid werden voorzien van dopingmiddelen.

Het voorstel zal op grote tegenstand van onder meer de Amerikanen kunnen rekenen. De Verenigde Staten hebben veel wereldrecords in handen. Een eerdere poging de oude records te laten vervallen, liep in 1999 al mis.

Deel dit artikel