Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nora Ephron ('When Harry Met Sally') overleden

Home

Redactie

Norah Ephron © reuters

Hollywood-scenariste Nora Ephron, die de scripts schreef van succesfilms als When Harry Met Sally en Sleepless in Seattle, is gisteren overleden. Dat meldt de New York Times.

Ephron (71) was ook bekend van de uit 2009 daterende film 'Julie & Julia', met Meryl Streep, waarvoor ze zowel het scenario als de regie op zich nam. Daarnaast deed ze van zich spreken met een aantal boeken. Ze schreef ook voor tal van kranten en bladen, waaronder de New York Times.

Ephron werd driemaal genomineerd voor een Oscar: voor de scripts van When Harry Met Sally, Sleepless in Seattle en Silkwood. Ze is drie keer getrouwd geweest, met onder anderen Carl Bernstein, de journalist die in de jaren zeventig met zijn collega Bob Woodward voor The Washington Post het Watergate-schandaal onthulde.

Ephron overleed aan de gevolgen van een ernstige bloedziekte, maar was zwijgzaam over haar gezondheidstoestand. Ze stierf in een ziekenhuis in New York.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie