Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Noord-Korea benoemt nieuwe opperbevelhebber

Home

Redactie

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un (rechts) in het gezelschap van de dit weekeinde uit zijn functie ontheven legerleider Ri Yong-ho (links) en een andere hooggeplaatste militair. © AFP

Hyon Yong-chol is door Noord-Korea benoemd tot militair opperbevelhebber. Zijn aanstelling komt twee dagen na het gedwongen vertrek van Ri Yong-ho, die volgens de officiële lezing door ziekte uit zijn functie zou zijn ontheven.

Dat heeft het Noord-Koreaanse persbureau KCNA bekendgemaakt. Het vertrek van Ri kwam voor westerse waarnemers als een verrassing. Aan de reden van zijn ontslag wordt getwijfeld.

Ri speelde een voorname rol bij de machtsoverdracht van de vorig jaar overleden Kim Jong-il naar zijn zoon en opvolger Kim Jong-un. Aangenomen wordt dat de aanstelling van Hyon Yong-chol past in het streven van de nieuwe leider om de top van het staatsapparaat naar zich toe te trekken.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie