Noodtoestand in noorden van Californië door bosbranden

home

Redactie

De Ponderosa brand, in het noorden van Californië. © AP

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië is de noodtoestand afgekondigd als gevolg van de vele bosbranden die de regio teisteren. Ook in de staten Washington, Idaho en Montana woedden grote branden. De gouverneur van Californië, Jerry Brown, riep de noodtoestand af in de regio's Plumas, Shasta en Tehama.

De grootste brand, 'Ponderosa' gedoopt, legde al vijftig gebouwen in de as en bedreigt nog meer dan 200 andere woningen. De vlammen vernietigden al ongeveer 10.000 hectare bos. De brand die door meer dan 2100 brandweermannen wordt bestreden, was woensdag voor 50 procent onder controle. Een andere brand, 'Chips' genaamd, vernielde in de regio Plumas al meer dan 25.000 hectare en is voor 23 procent onder controle.

In de staat Idaho hebben de bosbranden meer dan 76.000 hectare in vlammen doen opgaan en in Washington heeft een brand op amper 100 kilometer van Seattle 51 huizen in de as gelegd. Het vuur vernielde er al bijna 9.500 hectare, maar was woensdag voor 90 procent onder controle.

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie