Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nog nooit zo veel zeehonden op Duitse Wadden

Home

© ANP

Nog nooit waren er zo veel zeehonden in het Duitse deel van de Waddenzee. Er zijn deze zomer 8397 robben geteld tussen de monding van de rivier de Elbe en de grens met Nederland. Dat is bijna 1000 meer dan vorige zomer.

De dieren hebben meer jongen en zien er bovendien gezond en sterk uit. Dat meldden de autoriteiten in de deelstaat Nedersaksen dinsdag.
Volgens Nedersaksen is de waterkwaliteit in de Waddenzee goed en hebben de zeehonden veel te eten. Het aantal is een record sinds de tellingen in 1958 begonnen.

Aan het begin van de eeuw zwommen ongeveer 6500 zeehonden in de Wadden ten oosten van de grens met Nederland. In 2002 stierf meer dan de helft daarvan door de uitbraak van een virus. Sindsdien neemt het aantal zeehonden elk jaar toe.

Nederland maakt in oktober bekend hoeveel zeehonden er bij de Waddeneilanden zijn gezien. De tellingen zijn nog aan de gang. Volgens Sophie Brasseur van onderzoeksinstituut Imares zijn de indrukken positief. 'De afgelopen jaren waren bijzonder goed. Ieder jaar was er een stijging. Die zet zich vermoedelijk door en het einde van de groei lijkt nog niet in zicht', zegt ze.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie